Ta bort affischer med steamer?

190321

Affischer som sitter fast kan vara svåra att få bort men med en steamer så kan processen underlättas.


Vad ska man göra med en affisch som har fastnat? Det är ju inte trevligt att riva bort papper som halvt sitter kvar i underlaget. Det hela kan ta tid och så ser det fult ut när du är klar. Men det kan vara möjligt att använda en steamer för att på enklare vis få bort affischen. Steamers används ofta för att till exempel plocka bort tapeter på ett enklare sätt.

En steamer är smidig att använda

Det som är så bra med en steamer är att den är så enkel att använda. Apparaten är ju gjord för att göra det möjligt att släta ut kläder som hänger. Den går att flytta på ett enkelt sätt och är lätt att hantera. Om det finns en ångsteamer på plats där en affisch sitter fast så är det väl värt att testa.

Nu är det förstås viktigt att tänka på att även vattenånga kan skada en vägg. Men om vi tänker oss att du går försiktigt fram så kan den här metoden bli ett bättre alternativ än att skrapa bort postern. När du skrapar så kan det bli så illa att du senare måste spackla och måla om väggen som affischen hängde på.

Klister mjukas upp

Med värmen som kommer från steamern så kan klistret som använts för att hänga upp affischen mjukas upp. Det gör att det blir lättare att lossa den. Samtidigt så kan vattenångan leda till att pappret liksom smulas upp. Då går det att torka bort allting med en trasa. Det här går snabbt och bör inte lämna några märken.

Men betänk alltid underlaget. Det finns ytor som inte ska behandlas med vatten. Inte ens i ångform. Om underlaget är någon form av plast så blir det lättare att ånga bort affischen än att skrapa. Detsamma kan man säga om underlag som metall.

Men om det är så att affischen sitter på trä så kanske det inte är så smart att ta fram en steamer. Då gäller det att tänka på andra lösningar som kan få affischen att lossna lätt och utan att lämna märken efter sig.

Bra att planera affischering på rätt sätt

Det allra bästa är att planera på rätt sätt i förväg. När man hänger en affisch på en dedikerad plats så ska det inte vara svårt att plocka bort den. Då slipper man till och med använda klister. En steamer kommer inte att behövas när affischen sitter i ett skåp för reklam.

Och om det är så att affischering sker på en vägg där man ofta hänger upp olika typer av posters så kanske det inte spelar så stor roll att det blir märken efter borttagning. Då är det ju bara att hänga upp en ny affisch där den gamla satt så blir det snyggt igen.

Visa alla » 

NYHETER

 

Hantera foto för att avveckla aktiebolag

Det gäller att hantera foto och bildmaterial i tid för att avveckla aktiebolag utan att missa möjligheten att få betalt för det som finns kvar.

 

Läs mer »

 


 

Gordonsdirekt kan hjälpa till med trottoarpratare

Få ut affischerna på gatan med trottoarpratare som står stadigt och som klarar väder och vind. Gordonsdirekt har trottoarpratare för era affischer!

 

Läs mer »

 


 

Med lagerbolag kan du börja affischera!

Om du vill komma igång med din verksamhet på kortast möjliga tid kan du köpa lagerbolag och börja affischera och göra reklam på en gång!

 

Läs mer »

 


 

Vad ska stå på affischen?

Tipsaffischer med tänkvärd information är populära och här får du veta vad du kan trycka på en affisch som ger tips för att inte behöva sälja bolag.

 

Läs mer »

 


 

Snabbavveckling kräver inga affischer

Med snabbavveckling så behövs det inga affischer som söker efter möjliga köpare då avvecklingen leder till att bolaget likvideras.

 

Läs mer »

 


 

Ta bort affischer med steamer?

Affischer som sitter fast kan vara svåra att få bort men med en steamer så kan processen underlättas.

 

Läs mer »