Tips som kan vara bra för dig om du driver företag


Likvidera aktiebolag och meddela om ny leverantör med poster

När tiden har kommit för att likvidera aktiebolag så meddelar man givetvis kunder som berörs direkt av detta i god tid. Men det kan ju finnas potentiella kunder som kommer att söka efter information och som kanske blir irriterade då de lägger ner tid på att söka produkt och tjänst som man tidigare erbjöd bara för att nå en återvändsgränd. Här kan man besluta sig för att även efter det att verksamheten upphör att existera ge den information som potentiella kunder kan dra nytta av bland annat med hjälp av posters.


Märk upp gamla lokaler med viktig information


Om det är så att kunder fortsatt kan ta sig till den adress som man var verksam på innan man likviderade företaget så kan det vara klokt att sätta upp en poster som meddelar om att man har lagt ner. Här kan man ju även infoga information om var det går att få liknande tjänster och produkter. Det är inget som man måste göra men något som får folk att tänka väl om det märke och företag som man inte längre driver.


Om man har dragit igång en annan typ av verksamhet som på sätt och vis är relevant för de kunder som uppsöker det gamla företaget så kan man ju även ta med information om detta. Det kan vara till hjälp både för den nya verksamheten och för de som har behov av det som man fortsatt kan erbjuda.


Information på nätet


Det kan vara svårt att städa på nätet men visst kan man även här använda sig av virtuella posters som på ett tydligt sätt vägleder och hjälper kunder att hitta rätt. Har man en Facebook sida så kan den stå kvar och fortsatt ge information om att bolaget inte längre finns och var man kan finna liknande hjälp. Hemsidor lägger man förstås ner men det betyder inte att företaget som man har likviderat helt försvinner från nätet. Andra sidor kan ju ha tipsat om ens verksamhet och det kan ta över ett årtionde innan den här typen av information ligger så djupt ner i den virtuella världen att ingen dyker på den.


Har man en tydlig förklaring på någon sida online så är det bra för då slipper folk bli förvirrade då de finner rekommendationer men inget företag. Det är inte så att man har plikt att tala om för andra att man kommer att likvidera aktiebolag och varför. Men man kan ju tänka på att det faktiskt skapar ett gott rykte om man är lite omtänksam och faktiskt ger detta info på något vis när man inte längre kan erbjuda det som man tidigare sålde eller hjälpte till med.